Spoznajte ekipo

dr. Črtomir Podlipnik

Usmerjen je v raziskovanje ustreznih biomolekulskih sistemov, s svojim dragocenim celovitim znanjem na tem področju pa aktivno sodeluje pri številnih projektih, vključno z raziskavami ebole.

dr. Marko Jukić

IntelliMol

Docent s področja farmacevtske kemije. Ustanovitelj bioinformacijskega podjetja Intellimol. Ukvarja se z načrtovanjem novih zdravilnih učinkovin, bioinformatiko in razvojem računalniških orodij za načrtovanje novih zdravil.

dr. Natalia Nikitina

Ruska akademija znanosti

Raziskovalna sodelavka na Inštitutu za uporabne matematične raziskave v Karelskem raziskovalnem centru Ruske akademije Znanosti v Petrozavodsku v Rusiji. Zanima jo organiziranje in promocija prostovoljnega računalništva.

Sebastian Pleško

ERUDIO

Magistrski študent. Ukvarja se predvsem z bioinformatiko in iskanjem možnih tarč, pri razvoju novih zdravilnih učinkovin. Skupaj z dr. Podlipnikom že sodeloval na raziskavah proti eboli.

Lorenzo Gilardoni

Magistrski študent Univerze v Milanu. Ukvarja se predvsem z molekulskimi simulacijami biomolekularnih sistemov. Sodeluje pri projektu: Targeting for new therapeutic options for the 2019 novel coronavirus (2019-nCoV).

Gašper Tomšič

Študent farmacije na Univerzi v Ljubljani, v prostem času programer. Že od nekdaj se zanima za medicino, viruse in organsko kemijo. Želja po izzivih in pomoči ljudem ga je pripeljala do sodelovanja v raziskavah o trenutni epidemiji.

Žan Pevec

Diplomirani inženir računalništva in informatike, trenutno vodja razvoja v podjetju 1Home, ki se ukvarja s povezovanjem pametnih domov z glasovnimi asistenti. Zanima ga tehnologija in vse kar je z njo povezano, temu primerni pa so tudi njegovi hobiji.

Boštjan Laba

Neolink

Podjetnik, programer, največ se ukvarja z izdelavo specifičnih aplikacij za Windows okolje. Po srcu radovednež in raziskovalec, vedno humanitarno orientiran, kar ga je privedlo tudi do projekta covid.si

Maxim Manzyuk

IT strokovnjak, ki se ukvarja s podporo strežniške strani porazdeljenega računalništva in gradnjo amaterskih računalniških grozdov. Na tem področju deluje prostovoljno že vrsto let.

Tomo Kočar

Večkrat nagrajen vsestranski sestranski pisatelj in diplomirani organski kemik. Projektu COVID.si se je pridružil iz zanimanja za novi koronavirus in želji po pomoči sočloveku.

Ime

Organizacija

Opis…